Brzinski slatkiš: Krem rolnice od tost hljeba

by | 11 Juna, 2018

Sastojci:

10 šnita tost hljeba
10 kašika krema od lješnika
1 jaje
2 kašike mlijeka
pola šolje (od 2 dl) šećera
1 kašika cimeta
puter

Priprema:

1. Odstraniti koru s tost hleba, pa svaku šnitu premazati kremom od lješnika.
2. Pažljivo umotati rolnice i ostaviti sa strane.
3. U odgovarajućoj posudi izlupati jaje, pa ga blago umutiti s mlijekom.
4. U drugoj posudi pomiješati cimet i šećer.
5. Staviti puter u tavu i zagrijavati ga na umjerenoj temperaturi dok se ne otopi.
6. Rolnice umakati u mješavinu jaja i mlijeka, pa pržiti u tavi  dok ne porumene sa svih strana.
7. Nakon toga ih izvaditi i uvaljati u šećer i cimet.

Izvor: Pošalji recept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.