Cheesecake od avokada by 24Kitchen

by | 6 Aprila, 2013

Sastojci:
Za osnovu:

  • 200 g grisina
  • 125 g maslaca
  • 5 strukova svježeg estragona

Za krem:

  • 4 listića želatina
  • 250 ml tečne pavlake
  • 1 avokado
  • 1 limeta, sok
  • 300 g krem sira
  • 8 čeri paradajza

Za ukras:

  • 125 g makadamija oraha
  • 200 g krem sira
  • 50 ml tečne pavlake
  • 2 struka svježeg estragona
  • 3 čeri paradajza
  • 1/4 avokada

Način pripreme:

1. Potopite želatin u hladnu vodu na 10-15 minuta.
2. Za osnovu sameljite u blenderu grisine i prespite ih u činiju. Dodajte sitno isjeckan estragon i istopljeni maslac. Promiješajte.
3. Sipajte osnovu u kalup za tortu sa pokretnim dnom. Možete da koristite i prsten za cheesecake, postavljen na poslužavnik. Sa unutrašnje strane prstena stavite traku tvrdog celofana.
4. Zapecite makadamija orahe u tiganju ili rerni dok ne dobiju zlatnu boju, oko 12 minuta.
5. U blenderu sameljite oljušteni avokado i krem sir na sobnoj temperaturi. Dodajte sok od limeta i promiješajte. Zagrejte u šerpici želatin sa malo vode i čim se istopi, dodajte ga u avokado i sir. Promiješajte i dodajte prethodno umućenu pavlaku. Promiješajte i prebacite krem u špric sa glatkim vrhom.
6. Istisnite pola krema preko osnove. Po zidovima poređajte polovine čeri paradajza, sa 3-4 cm rastojanja između njih. Nakon toga istisnite ostatak krema. Ohladite cheesecake oko 2-3 sata.
7. Za ukras umutite pavlaku i krem sir na sobnoj temperaturi. Posolite i pobiberite. Prebacite krem u špric sa nazubljenim vrhom.
8. Izvadite ohlađeni cheesecake iz oblika ili prstena. Špricom napravite velike ruže po površini. Postavite po jedan orah u svaku. Po sredini sipajte sitno isjeckane kockice avokada i paradajza.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.