Cheesecake od bundeve

by | 14 Oktobra, 2018

Sastojci: 

2 šolje mljevenog keksa
3 kašike smeđeg šećera
½ kašičice mljevenog cimeta
120 g otopljenog maslaca

Fil:

230 g krem sira
420 g pirea od kuhane bundeve
3 jajeta + 1 žumance
¼ šolje kisele pavlake
1 ½ šolja šećera
½ kašičice mljevenog cimeta
1/8 kašičice rendanog muškatnog oraščića
1/8 kašičice karanfilića
2 kašike brašna
1 kašičica ekstrakta vanile

Priprema:

1. Zagrijte rernu na 170 C.

2. U posudu srednje veličine stavite keks, šećer i cimet. Dodajte maslac. Zamijesite , prebacite u posudu za pečenje i poravnajte.

3. Ulupajte krem sir i dodajte pire od bundeve, jaja, žumance, kiselu pavlaku, šećer i začine. Sve dobro promiješajte.

4. Prelijte preko kore i stavite u rernu. Pecite kolač oko sat vremena. Kada je ispečen i ohlađen, stavite u frižider da odstoji četiri sata prije služenja.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Thinkstock

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.