Cheesecake sa mandarinama

by | 12 Oktobra, 2019

Kada nastupe hladni dani, naš odabir, kada je voće u pitanju postaju agrumi, a jedan od omiljenih definitivno su nam mandarine. Posebno nas oduševljavaju kao dio omiljenih deserta, pa smo danas za vas pripremili recept za preukusan kremasti cheesecake sa mandarinama.

Sastojci za biskvit:

  • 3 jajeta
  • 3 kašike šećera
  • 3 velike kašike brašna

Sastojci za fil:

  • 600 g mascarpone sira
  • 400 ml slatke pavlake
  • Sok od 4 mandarine
  • 100 g šećera u prahu
  • 4 mandarine za dekoraciju

Priprema: Pripremite kalup za cheesecake, premažite ga sa malo maslaca i pospite sa malo brašna pa odložite na stranu, a rernu uključite na 180 stepeni i ostavite da se zagrije. Jaja i šećer mutite dok ne dobijete svijetlo žutu tečnost. Zatim u nju polako umiješajte brašno, ulijte smjesu u kalup i stavite u rernu. Biskvit pecite oko 15 do 20 minuta. Kada bude zlatno žute boje, znaćete da je gotov. Kada se biskvit ohladi izvadite ga iz kalupa i presjecite po sredini, tako da dobijete dvije kore. Kalup operite i prosušite krpom. Mandarine ogulite, 4 mandarine odvojite na kriške, a od 4 preostale iscijedite sok.

Slatku pavlaku umutite u čvrst šlag. U drugoj posudi izmutite šećer i mascarpone sir. Smjesi dodajte sok od mandarine i još umutite. Zatim dodajte šlag i lagano izmiješajte da sve sjedinite. U kalup stavite jednu koru, premažite je filom od maskarponea i poredajte mandarine, a onda prekrijte gornjom korom. Kalup prekrijte folijom i stavite u frižider na nekoliko sati, da se kolač stegne.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: @baketotheroots

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.