Čizkejk s višnjama

by | 14 Augusta, 2014

Clipboard0124

Sastojci:
Za koru:

  • 200 g mljevenog keksa
  • 125 putera
  • 2 kašike meda

Za fil:

  • 350 g krem sira
  • 200 g šećera u prahu
  • 5 dl slatke pavlake
  • 1 kašika soka od limuna
  • 15 g želatina u prahu
  • Za dekoraciju:
    • 350 g zamrznutih višanja
    • 1 crveni preliv za kolače
    • 3 kašike šećera

    Priprema:
    Kora:
    1. Omekšali puter pomiješati s medom i keksom da bi se dobila ujednačena smjesa.
    Za fil:
    1. Umutiti krem sir sa šećerom u prahu. 2. Posebno umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag, sjediniti s filom od sira, dodati sok od limuna i promiješati varjačom.
    3. Želatin u prahu preliti s 5 kašika vode i ostaviti da nabubri, a zatim dodati u fil i dobro izmiješati.

    Finalni postupak:
    1. Okrugao kalup za tortu obložiti papirom za pečenje i premazati puterom, a zatim rasporediti po dnu pripremljenu smjesu za koru.
    2. Preko kore sipati fil od sira i poravnati. Ostaviti u frižideru da se stegne.
    3. Kada se fil stegne, preko njega poslagati ocijeđene višnje. Crveni preliv za kolače pripremiti s šećerom prema uputstvu sa kesice i preliti preko višanja.

    Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

    Komentariši

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.