Čokoladna gnijezda

by | 10 Augusta, 2013

cokoladna-gnezda

Sastojci:

  • 200 g šećera
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 100 g putera
  • 300 g mljevenog keksa
  • 200 g kokosa
  • 2 dl vode
  • 150 g eurokrema

Priprema:
1. U odgovarajućoj posudi kuhati vodu i šećer, pa kada provri, skloniti sa ringle.
2. U još toplu vodu dodati čokoladu za kuhanje i puter, te miješati kako bi se rastopili.
3. Zatim dodati mljeveni keks i 100 g kokosa, pa dobro izmiješati.
4. Od pripremljene mase ručno oblikovati gnijezda, te ih uvaljati u ostatak kokosovog brašna.
5. U sredinu svakog gnijezda staviti kašiku eurokrema.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.