Čokoladna torta bez brašna

by | 22 Septembra, 2015

Danas se zasladite čokoladnim slatkišem bez brašna

cokoladna-torta-think

Sastojci:
– 250 grama čokolade za kuhanje
– 150g putera
– 150g šećera
– 4 jajeta
– pola kašičice ekstrakta vanile
– 100g mljevenih badema.

Priprema
Zagrijati rernu na 180 stepeni i u pleh obložen papirom za pečenje stavite bademe. Pecite ih 5 do 7 minuta, dok ne dobiju boju. Pustiti da se ohlade, a zatim ih sameljite u blenderu.
Odvojite bjelanca od žumanjka u dvije posude, otopiti čokoladu i puter na pari. Ostavite po strani.
Umutiti žumanjke, ekstrakt vanile i pola mjere šećera mikserom i u tu smjesu ubaciti istopljenu čokoladu i mljeveni badem. Zatim umutite ostatak šećera i bjelanca u čvrsti snijeg te polako umiještati u čokoladnu smjesu, koju ćete prebaciti u pleh za pečenje i peći 45-50 minuta na 200 stepeni. Premazati čokoladom i ukrasiti sjeckanim bademima (po želji).

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.