Čokoladne kantice by 24Kitchen

by | 7 Marta, 2013

Sastojci:

  • 180 g maslaca
  • 270 g mliječne čokolade
  • 3 jajeta
  • 3 žumanjka
  • 100 g šećera
  • 3 kašike brašna
  • borovnice

Način Pripreme:

1. Namažite maslacem šest keramičkih posudica. Pospite svaku sa po jednom kašikom kakaoa. Raznesite kakao po dnu i zidovima svakog kalupa.
2. Stavite maslac, isjeckan na kockice i rastopite ga u šerpici. Čim se maslac otopi, isključite ringlu i dodajte narendanu čokoladu. Miješajte dok se ne istopi i dok smjesa ne postane “plišano” glatka.
3. Mikserom umutite jaja, žumanjke i šećer. Mutite oko 5 minuta najjačom brzinom.
4. Kada se mješavina tri puta poveća, dodajte brašno i umutite ručno. Nakon toga dodajte čokoladu i lagano miješajte.
5. Raspodijelite mješavinu u posudice. Preko svake stavite nekoliko svježih ili zamrznutih borovnica ili malina. Pecite čokoladni sufle u prethodno zagrijanoj rerni na 210 stepeni.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.