Čokoladni parfe

by | 9 Oktobra, 2018

Sastojci:

400 g slatkog vrhnja za kuhanje *životinjskog porekla
120 g bjelanaca
200 g šećera
450 g bijele čokolade
sirovo voće za dekoraciju

Priprema: 

Zagrijati slatko vrhnje i njime preliti bijelu čokoladu. Ostaviti čokoladu da se ohladi. Ulupati šećer i bjelanca na pari dok temperatura ne dosegne 60°C. Pijosle toga presuti u posudu za mućenje i mutiti dok temperatura ne padne do 35°C.

Sipati ganaše u snijeg od bjelanaca i pažljivo promiješati.

Preliti smjesu u mali kalup za torte, a dno i zidove prekriti papirom za pečenje. Ostaviti preko noći da se hladi u zamrzivaču. Odsjeći komad i poslužiti ga sa svežim voćem.

Izvor: 24kitchen.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.