Čokoladni tartufi by 24Kitchen

by | 29 Januara, 2013

Sastojci:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 300 g čokolade
  • 1 supena kašika maslaca
  • 1 supena kašika narendane kore mandarine
  • prstohvat soli
  • 1 čašica brendija

Za serviranje:

  • 100 g samljevenih oraha, badema, lješnika…
  • 3 supene kašike kakaa
  • 1 flaša vina za dezart
  • piškote ili biskviti

Način pripreme:

1. Stavite pavlaku u šerpicu i ostavite da sa zagreja, ali na traba da provri.
2. Sklonite pavlaku sa šporeta i dodajte maslac. Promiješajte da se rastopi. Dodajte narendanu koru mandarina.
3. Izlomite čokoladu i stavite je u činiju. Preko nje prelijte toplu pavlaku i pažljivo miješajte dok se čokolada ne rastopi. Dodajte prstohvat soll i čašicu alkohola – brendija, viskija ili votke. Promiješajte dok ne dobijete glatku smjesu i ostavlte smjesu u frižideru dva sata.
4. Servirajte činiju sa smjesom za tartufe, flašom vina, činijicom samljevenih badema, lešnika, oraha, činijicom sa tri supene kašike kakaa, piškota ili biskvita. Postavite i čašu sa vrućom vodom i kašišicom u njoj, kao i čačkalice. Tako da svako može sam da napravi tartuf po svom ukusu.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.