Desert sa zelenim čajem by 24Kitchen

by | 15 Januara, 2013

  • 165 g maslaca
  • 70 ml pavlake
  • 150 g bijele čokolade
  • 8 žumanjaca
  • 8 bjelanjaka
  • 245 g šećera
  • 180 g brašna
  • 22 g zelenog čaja u prahu
  • šećer u prahu

Način pripreme:

1. Zagrijte pavlaku i dodajte maslac. Miješajte dok se ne otopi, a zatim dodajte bijelu čokoladu, iskidanu na komadiće ili upotrebite čips od čokolade. Uklonte smjesu s vatre i miješajte dok se čokolada ne rastopi. Ostavite smjesu da se ohladi.

2. Rukom umutite žumanjca s pola količine šećera. Mikserom umutite bjelanjke s preostalim šećerom dok se ne stvore čvrsti vrhovi. Odvojeno pomiješajte brašno sa zelenim čajem.

3. Ohlađenu smjesu čokolade dodajte žumanjcima i pažljivo miješajte dok ne postane glatka. Dodajte malo smjese umućenih bjelanjaka i lagano promiješajte. Zatim dodajte preostale bjelanjke. Na kraju dodajte brašno i promiješajte.

4. Duboki pravougaoni pleh zapečenje kolača premažite maslacem i prekrijte papirom, tako da ivice slobodno štrče. Sipajte smjesu. Kolač pecite jedan sat u već ugrijanoj rerni na 170 stepeni.

5. Nakon što izvadite kolač iz rerne, ostavite ga da se ohladi, a zatim pažljivo izvadite iz pleha. Pospite šećerom u prahu.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.