Desert u čaši – profiterole u čokoladnoj kremi

by | 22 Marta, 2017

Sastojci:

Tijesto
1 šolja* vode
100 g putera
1 šolja brašna
1 kašičica šećera
prstohvat soli
4 jajeta
Krem
3 žumanceta
2 šolje šećera
prstohvat soli
3 kašike gustina
3 kašike brašna
1 vanilin-šećer
4 šolje mlijeka
*šolja=200 ml

Priprema:

1. Vodu sipati u šerpicu, dodati so i šećer, pa staviti da provri.
2. Kada provri skloniti sa vatre, isključiti ringlu, dodati brašno i promiješati. Vratiti na vatru i nastaviti kuhanje sve dok se na dnu šerpe ne pojavi bijeli trag. Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.
3. Zatim, u tijesto dodavati jedno po jedno jaje i ručno sjediniti.

Nastavak ispratite klikom na video sadržaj.

https://www.instagram.com/p/BRrD5PFgM-F/

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.