Desert u čaši – vanilija krema s bananama

by | 15 Septembra, 2016
Foto: Pošalji recept

Foto: Pošalji recept

Sastojci:
210 g bebi piškota
500 ml slatke pavlake
Fil
4 žumanceta
7 kašika šećera
2 kašike gustina
500 ml mlijeka
1 vanilin-šećer
Sos
1 kašičica margarina
3 kašike smeđeg šećera
1 naandža (sok)
1 kašičica gustina
1 banana

Fil
1. Žumanca pjenasto umutiti sa šećerom, vanilin-šećerom, dodati gustin i malo mlijeka, pa sve dobro izmiješati.
2. Ostatak mlijeka ostaviti da prokuha, a zatim uliti umućena žumanca i kuhati dok se ne zgusne.
3. Umutiti 300 ml slatke pavlake, pa je lagano spojiti s ohlađenom kremom.
Sos
1. Margarin otopiti, dodati šećer i kratko ga propržiti. Zatim sipati sok od narandže pomiješan s gustinom i sve miješati dok se ne zgusne. U vruć sos dodati kolutiće banana.
Finalni postupak
1. Na dno svake čaše staviti izlomljene piškote. Preliti ih kremom, dodati malo sosa, te postupak redanja ponoviti još jednom.
2. Složen desert dekorisati umućenom slatkom pavlakom i cijelim piškotama.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.