Desert Vahau by 24Kitchen

by | 6 Januara, 2013

Za tijesto:

  • 4 jaja
  • 140 g šećera
  • 50 g brašna
  • ½ kašikice praška za pecivo
  • 50 g crne čokolade
  • 3 kašike prezli
  • 140 g mljevenih badema
  • 1 kesica vanilin šećera

Za krem:

  • 500 ml punomasne pavlake
  • 120 g šećera
  • 3 kašikice instant kave
  • 1 kesica vanilin šećera

Način pripreme:

1. Jaja i šećer umutite u fini krem.
2. Prosejte brašno s praškom za pecivo i vanilin šećerom i umijesite s prezlama i čokoladom. Dodajte smjesu od jaja i na kraju bademe.
3. Sipajte u kalup prekriven papirom za pečenje, poravnajte i ispecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni.
4. Pavlaku i šećer umutite u čvrsti snijeg. Dodajte kavu i vanilu i mutite dok se kava potpuno ne rastopi.
5. Tijesto presjecite horizontalno na dva dijla. Između sipajte polovinu krema. Ostatak krema nanesite po površini kesom za dekoraciju. Ukrasite kavom ili kakaom.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.