Domaći medenjaci

by | 17 Novembra, 2019

Sastojci:

1/2 kg mekog brašna
200 g šećera
170 g meda
2 jaja
2 kašike masti
1/2 kašičice soda bikarbone

Priprema:

Prosijte brašno, napravite u sredini rupu i u nju stavite šećer, med, jaja, mast i sodu bikarbonu. Zamijesite. Dobijenu smjesu zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da odstoji u frižideru, najbolje 24 sata ili barem preko noći.

Podijelite tijesto i napravite valjke širine prst i po pa ih izrežite na manje komade koje ćete pomoću dlanova izraditi u kuglice. Kuglice neka budu manje jer će medenjaci pečenjem još malo narasti.

Kuglice uvaljajte u mješavinu mljevenih oraha i šećera. U pleh za pečenje stavite papir za pečenje pa poslažite medenjake i utisnite u sredinu svakog orah, badem ili lješnjak.

Pecite na 180 do 200 stepeni dok se ne povećaju i ne dobiju zlatnu boju.

Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.