Domaći sladoled na štapiću: Cheesecake, šumsko voće i bademi

by | 11 Jula, 2019

Sastojci: 

100 g krem sira
125 g mascarpone sira
50 g javorovog sirupa
veći prstohvat vanilije u prahu
3 integralna keksa
15 g tostiranih listića badema
15 g maslaca
30 g svježih borovnica
50 g svježih malina
20 g džema od brusnica (može i džem od nekog drugog šumskog voća)

Priprema:

Krem sir, mascarpone, javorov sirup i vaniliju izradite u glatku smjesu, pjenjačom ili u blenderu. Kekse sitno nadrobite skupa s listićima badema i dobro promiješajte s omekšalim ili otopljenim maslacem.

Svježe voće malo izgnječite viljuskom i promiješajte s džemom.

U kalup za sladoled prvo stavite punu kašičicu voćne smjese, zatim kremu od sira, po vrhu stavite prst sloja keksa, dobro ih utisnite u kalup i ubodite drveni štapić. Zaledite preko noći.

Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.