Fina čokolada od samo tri sastojka

by | 6 Marta, 2018

Sastojci:

2 kašike kokosovog ulja
2 kašike kakaa u prahu
pola kašike meda

Priprema:

Omekšajte kokosovo ulje, ali pazite da se potpuno ne otopi jer se neće dobro povezati s kakaom. Potom dodajte ostale sastojke i miješajte dok se dobro ne povežu i ne dobijete glatku masu.

Smjesu izlijte na tepsiju na koji ste stavili masni papir pa poravnajte. Stavite to u zamrzivač na 20 minuta da se stvrdne pa izrežite na komade.

Savjet plus:  Odlučite li da u čokoladu dodate još nešto, recimo sjeckane lješnike ili grožđice, ubacite ih u smjesu kada bude skroz glatka. Ili, želite li da vaša čokolada izgleda neodoljivo, “ubodite” te dodatne sastojke nakon što ste smjesu izravnali na tepsiji – tako da “proviruju” iz čokolade.

Foto: Pixabay  Izvor: 24sata.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.