Fine, mirisne i meke: Punjene krofne

by | 23 Novembra, 2018

Sastojci:

300 ml mlijeka
50 ml ulja
20 g kvasca
oko 500 g brašna
malo šećera
malo soli
korica limuna
1 puding od vanilije
300 ml mlijeka (za puding)
voće iz kompota

Priprema: 

Rastvoriti mlijeko u malo vode, dodati 1 kašičicu šećera. Dodati jaje, ulje, koricu limuna, mlijeko, brašno soli i umijesiti mekše tijesto. Pokriti da odmori 30 minuta.

Skuhati puding u mlijeku, zasladiti po ukusu. Malo ohladiti. Naraslo tijesto razviti i vaditi krofne. Jedne ostaju cijele a druge vaditi manjom čašom nego prethodnom pa staviti na cele. U rupu staviti pudinga i odozgo voće.

Ostaviti da naraste, premazati po želji žumancetom. Peći na 200 stepeni C 25 min.

Može se posuti štaub šećerom.

Izvor: kodbakeugostima.blogspot.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.