“French toast” cimet zalogaji

by | 27 Novembra, 2017

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

4 deblja komada starog hljeba
2 jajeta
¼ šolje (2 dl) mlijeka
prstohvat soli
¼ šolje šećera
1 kašičica cimeta
3 kašike putera
med

Priprema:

1. Isjeći hljeb na kocke.
2. Umutiti jaja, mlijeko i so u dubljoj činijici.
3. Posebno pomiješati šećer i cimet
4. Otopiti 1,5 kašike putera na umjerenoj temperaturi. Voditi računa da ne zagori.
5. Kratko umočiti kocke hljeba u mješavinu jajeta, pa pržiti na puteru dok ne porumene.
6. Zatim izvaditi i odmah uvaljati u mješavinu šećera i cimeta.
7. Poslužiti odmah preliveno medom.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.