Fritule s bundevom

by | 26 Novembra, 2018

Potrebno:

450 g bundeve
450 g brašna
3 jaja
1 prašak za pecivo
2 kašike šećera
sok jedne narandže
0.5 dl rakije (kruškovača)
I još: šećer za posipanje, suncokretovo ulje za prženje

Priprema:

Bundevu očitstiti i nasjeći na kockice. Premjestiti u manju posudicu, zaliti sokom narandže, posipati šećerom pa uz povremeno miješanje dinstati na slaboj vatrici sve dok bundeva ne omekša. Dodavanje vode nije potrebno jer će bundeva polaganim dinstanjem pustiti malo svog soka. Kada bundeva potpuno omekša treba je propasirati u pire i malo prohladiti.

U drugoj posudi izraditi pjenjačom jaja, dodati rakiju, propasiranu bundevu i brašno. Sve skupa dobro izraditi da bude glatka masa. Ako je pregusto (a to može da zavisi od vrste bundeve) dodajte kašiku-dvije kiselog vrhnja ili jogurta.

U manjoj posudi zagrijati veću količinu ulja. Uzimati kašikom tijesto i spuštati u vrelo ulje uz pomoć druge kašike. Neka vam se u isto vrijeme prži najviše 7-8 fritula. Tako će imati dovoljno mjesta da se prilikom prženja same okrenu na drugu nepečnu stranu!

Kada lijepo porumene izvaditi ih šupljom kašikom kratko na papirni ubrus, a odmah potom ih uvaljati u kristal šećer.

Izvor: recipeci.com

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.