Fritule s jabukama

by | 30 Jula, 2019

Sastojci:

270 g naribanih jabuka (2 jabuke)
1 jaje
1 kašičica cimeta
šećer (po želji)
10 g lanenog brašna
25 g bezglutenskog brašna
25 g krompirovog skroba
5 g praška za pecivo

Priprema:

Ogulite i narendajte dvije jabuke. Dodajte jedno jaje, šećer ili zaslađivač po želji, i promiješajte.

U smjesu dodajte i suhe sastojke: bezglutenski miks brašna, laneno brašno, krompirov skrob, prašak za pecivo i cimet. Kada sve dobro izmiješate, trebali biste dobiti kompaktnu smjesu. Smjesu možete rukama oblikovati u kuglice ili možete praviti slobodnije oblike tako da samo kašikom stavljate tijesto u vruće ulje.

U dobro zagrijano ulje stavljajte manje količine tijesta te pržite dok fritule postanu zlatno smeđe.

Kada su gotove, izvadite ih i stavite na papirnati kuhinjski uburus kako bi upio višak ulja. Prije posluživanja pospite ih šećerom u prahu, a najbolje ih je pojesti dok su još mlake.

Izvor: gastro.24sata.hr

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.