Hiljadu slojeva s jabukama by 24Kitchen

by | 27 Januara, 2013

Sastojci za četiri porcije:

  • 4 jabuke
  • 8 listova kora za lisnato tijesto
  • 40 g maslaca
  • šećer u prahu za posipanje
  • cimet za posipanje
  • 200 g slatke pavlake
  • svježa menta za ukras

Način pripreme:

1. Isjecite jabuke na kolutove. Nemojte ih ljuštiti.
2. Stavite ih u tiganj na malo maslaca i lagano ispecite s obje strane.
3. Izvadite ih u pleh pokriven papirom za pečenje. Pospite šećerom i zapecite u rerni dok se ne karamelizuju. Izvadite i ostavite da se ohlade.
4. Jednu koru premažite s malo istopljenog maslaca i presavijte. Zatim presavijte još nekoliko puta dok ne dobijete kvadrat iz koga možete isjeći krug malo većeg prečnika od kolutova jabuke. Tako ćete odjednom dobiti više krugova i nećete morati da se mučite da ih sječete jedan po jedan.
5. Parove krugova premažite tečnim maslacem i pospite šećerom u prahu i cimetom. Slijepite dva para kruga da biste dobili sloj od 4 lista. Stavite ih u pleh pokriven papirom za pečenje. Na njih stavite drugi list papira za pečenje. Prilikom pečenja listovi će se tako sačuvati od savijanja.
6. Ispecite kratko u toploj rerni i pazite da ne zagori. Potrebno je samo nekoliko minuta.
7. Pavlaku mutite s malo šećera u prahu, vanilin šečera i cimeta.
8. Poređajte sastojke smenjujući slojeve po želji – kora, jabuka, krem. Sami procijenite debljinu.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.