Interesantan naziv i odličan ukus: Bunar kiflice

by | 7 Februara, 2018

Sastojci:

½ kg brašna
prstohvat soli
150 ml gustog jogurta
1 vrhom puna kašika masti
1 jaje
30 g kvasca
1 vrhom puna kašika šećera
125 ml mlijeka
džem po želji
šećer u prahu

Priprema:

1. Kvasac pomiješati sa šećerom i dodati toplo mlijeko, promiješati i ostaviti da zapjeni.
2. U posudi za miješenje umutiti mast sa jajetom, dodati jogurt i kvasac pa sve izmiješati.
3. Dodati brašno i malo soli pa zamijesiti tijesto pogodno za rad.
4. Jufku uviti u čistu, pamučnu krpu i dobro zavezati.
5. Lonac (3-4 l) do pola napuniti vodom pa u vodu spustiti tijesto.
6. Kada se tijesto podigne na površinu spremno je za dalji rad.
7. Tijesto preručiti na brašnom posutu površinu i rastanjiti na debljinu oko 0,5 cm.
8. Isjeći testo kao za kiflice. Širinu kiflica odrediti prema ukusu.
9. Isječeno tijesto filovati na širem dijelu, urolati tj. uviti kiflice i redati na pleh obložen papirom za pečenje.
10. Peći u ugrijanoj rerni na 200ºC oko 20 minuta.
11. Pečene kiflice izvaditi iz rerne i bogato uvaljati u šećer u prahu.

Savjet: Tijesto se može zamijesiti uveče i ostaviti da u toku noći naraste, pa sutradan pripremati kiflice.

FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.