Italijanski minjoni

by | 3 Septembra, 2013

Minjoni

Sastojci:

Za tijesto:

  • 6 dl jogurta
  • 350 g šećera
  • 2 dl ulja
  • 400 g brašna
  • 2 žlice kakaoa
  • 1 prašak za pecivo

Za kremu:

  • 5 jaja
  • 5 žlica šećera
  • 150 g putera
  • 1 vanilin šećer

Za glazuru:

  • 150 g čokolade
  • 3 kašike ulja

Priprema:

Tijesto:

1. U odgovarajućoj zdjeli sjediniti jogurt, šećer, ulje, brašno, kakao i prašak za pecivo, pa dobro promiješati.
2. Pripremljenu smjesu sipati u nauljen, brašnom posut pravokutni pleh, te peći u zagrijanoj pećnici dok ne porumeni.
3. Pečeno tijesto ostaviti da se ohladi pa okruglim kalupom vaditi željene oblike.

Krema:

1. Jaja i šećer kuhati na pari dok se ne zgusnu a potom ih ostaviti da se ohlade.
2. Posebno umutiti maslac i vanilin šećer te dodati u ohlađenu smjesu od jaja i ostaviti da se stegne.

Glazura od čokolade:

1. Čokoladu otopiti sa malo ulja.

Završni postupak:

1. Okrugle kore umakati u mlaku glazuru od čokolade, pa ih ostaviti da se stegnu.
2. Žlicom za sladoled vaditi kuglice od pripremljene kreme, te na svaku piškotu od čokolade staviti po jednu kuglicu i poprskati ostatkom glazure.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.