Jednostavne posne torte

by | 30 Maja, 2020

Torte su uvijek omiljene slastice među ljubiteljima slatkiša, a ako ste vi među onima koji uživaju u raskošnim slatkim zalogajima onda su naši prijedlozi upravo za vas…

U nastavku ćemo vam odati par provjerenih recepata za ukusne, nepečene posne torte, koje su i jednostavne za pripremu.

Posna plazma torta

Prvo mjesto zauzima torta sa plazmom, jer je zaista neprevaziđena! Svi volimo plazmu, i sigurno je da će vam se ova torta dopasti. Veoma jednostavna, priprema se bukvalno za par minuta. Par osnovnih sastojaka, malo volje i dobićete jako ukusnu tortu,  koju ćete sa zadovoljstvom iznijeti pred goste.

Potrebno:

250 grama posnog margarina
200 grama šećera u prahu
600 grama mljevene plazme
200 mililitara soka od narandže

Priprema: Margarin umutite pjenasto sa prah šećerom, dodajte zatim plazmu i sok i sve dobro promiješajte. Torta je gotova. Ovakvu tortu možete da oblikujete prema vašoj želji, jer je gusta i možete od nje da napravite različite oblike. Odložite u frižider da se stegne, na najmanje sat vremena. Tortu možete da obogatite raznim posnim prelivima, ali i bonbonama.

Po želji u fil možete da dodate sjeckane žele bonbone, izdrobljen jafa keks, napolitanke i slično. Možete dodati i neko zaleđeno voće po izboru, a tortu možete dekorisati posnim šlagom ili otopljenom posnom čokoladom.

Posna markiza torta

Još jedna veoma jednostavna, a tako ukusna torta bez pečenja, ovog puta čokoladna. Uštedjećete puno vremena dok je pravite, a ukus koji dobijete je odličan. Ovo su one torte koje svi vole i domaćice i degustatori.

Potrebno:

300 grama posnog keksa
250 grama posnog margarina
250 grama šećera u prahu
200 grama mljevenih lješnika
200 grama posne čokolade

Priprema: Margarin umutite pjenasto sa prah šećerom, pa dodajte mljevene lješnike i sve dobro promiješajte. Čokoladu otopite na pari, pa takođe dodajte filu i još jednom sve dobro promiješajte. Keks umačite u malo vode ili soka, pa redajte na odgovarajuću tacnu. Preko keksa ide fil. Možete slagati red keksa, red fila, u nekom užem kalupu. Na kraju tortu ukrasite po želji, najbolje sa malo otopljene čokolade, i pospite krupno sjeckanim lješnicima. Ostavite je u frižideru bar sat vremena da se stegne pa služite. Prijatno.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.