Kadenca od oraha by 24Kitchen

by | 16 Januara, 2013

Sastojci:

  • 5 jaja
  • jedna i po šoljica šećera
  • 3 šoljice mljevenih oraha
  • 1 kašika prezli
  • 1 kesica vanilin šećera
  • Narendana kora od pola limuna

Za krem:

  • ½ litre svježeg mlijeka
  • 5 kašika šećera
  • 4 kašike brašna
  • 2 žumanjka
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 100 g tamne čokolade
  • 2 kašike kakaa za posipanje
  • 50 g oraha za ukrašavanje

Način pripreme:

1. Žumanjke i pola šećera umutite u lagani krem. Dodajte koru od limuna i vanilin šećer.
2. Bijelanjca mutite u snijeg i uz miješanje postepeno dodajte preostali šećer. Pažljivo pomiješajte smjesu od žumanjaka s bijelanjcima, naizmjenično dodajući orahe i prezle.
3. Veliki pravougaoni pleh prekrijte papirom za pečenje. Sipajte tijesto od oraha i poravnajte.
4. Pecite u rerni prethodno zagrijanoj na 150 stepeni. Kora od oraha brzo izgori, zato temperatura mora biti slabija, kao da se suši, a ne peče.
5. Skuhajte krem od mlijeka, žumanjaka, vanilin šećera, šećera i brašna. Kada ste skuhali krem, dok je još vruć, dodajte čokoladu izlomljenu u komadiće i dobro promiješajte. Ostavite krem da se ohladi, ali ne potpuno.
6. Koru od oraha isjecite na dva jednaka dijela. U odgovarajućoj dubljoj posudi stavite jednu polovinu. Sipajte polovinu toplog krema i pokrijte drugom korom. Premažite ostatkom krema, pospite kakaom i ukrasite orasima.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.