Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
2 jaja
2 kašike šećera
150 ml mlijeka
180 g oštrog brašna
prstohvat soli
50 grama maslaca
pire od jabuke
Priprema:
Odvojite žumanjke i bjelanjke. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Žumanjke pomiješajte s mlijekom, soli, šećerom i brašnom te sve dobro promiješajte. U tu smjesu lagano umiješajte bjelanjke.
Maslac otopite na laganoj vatri. Ulijte smjesu u tavicu i čekajte da se tijesto zapeče s donje strane. Podijelite kajzeršmarn na manje dijelove kako biste ih lakše okretali.
Okrenite komade zapečenog tijesta. Poslužite s pireom od jabuka ili šećerom u prahu.
Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana Foto: Guliver/Getty Images