Kajzeršmarn ili carski drobljenac

by | 26 Marta, 2020

Sastojci:

2 jaja
2 kašike šećera
150 ml mlijeka
180 g oštrog brašna
prstohvat soli
50 grama maslaca
pire od jabuke

Priprema:

Odvojite žumanjke i bjelanjke. Od bjelanjaka napravite čvrsti snijeg. Žumanjke pomiješajte s mlijekom, soli, šećerom i brašnom te sve dobro promiješajte. U tu smjesu lagano umiješajte bjelanjke.

Maslac otopite na laganoj vatri. Ulijte smjesu u tavicu i čekajte da se tijesto zapeče s donje strane. Podijelite kajzeršmarn na manje dijelove kako biste ih lakše okretali.

Okrenite komade zapečenog tijesta. Poslužite s pireom od jabuka ili šećerom u prahu.

Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.