Kažuni – tradicionalne istarske slastice

by | 29 Januara, 2020

Sastojci:

100 g suhih smokava
100 g grožđica
100 g suhih kajsija
100 g suhih šljiva
50 g domaćih mljevenih keksića
100 g mljevenih oraha
100 g mljevenih prženih badema
100 g mljevenih prženih lješnika
200 g tamne čokolade

Priprema:

Smokve, grožđice, kajsije i šljive sameljite na krupnu rešetku od mašine za mljevenje mesa i sjedinite sve sastojke.

Formirajte ih u oblik stožaca (nalik na kažune – kamene kućice u kojima su boravili pastiri), glazirajte ih otopljenom tamnom čokoladom pa pustite na sobnoj temperaturi da se stegne čokolada.

Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.