Keto rolnice od cimeta

by | 13 Decembra, 2019

Sastojci:
Za testo
175 g narendane mocarele
80 g fino mljevenog bademovog brašna
2 kašike krem sira
1 jaje
1/2 kašike praška za pecivo
Za fil
2 kašike vode
2 kašike granuliranog prirodnog zaslađivača (eritritol, ksilitol)
2 kašike cimeta
Za preliv
2 kašike krem sira
1 kašika grčkog jogurta
2 kapi stevije
2 kapi ekstrakta vanile

Priprema:

Zagrijati rernu na 180 stepeni Celzijusa. Rastopite mocarelu i krem sir na laganoj vatri ili u mikrovalnoj rerni (1 i po min, miješajući). Sir se samo mora rastopiti, ne mora da se kuha. Izvadite ili uklonite iz mikrovalnoj. Umiješajte jaje.

Dodajte bademovo brašno i prašak za pecivo. Prvo miješajte viljuškom, a zatim rukama oblikujte glatku kuglu od tijesta. Najlakše će biti ako prvo podmažete ruke.

Podijelite tijesto na 6 kuglica (oko 50 grama). Prstima oblikujte u dugu traku koja je što tanja.

Pripremite fil od cimeta: prokuhajte vodu, a zatim pomiješajte sa zaslađivačem. Stavite fil od cimeta preko trakica od tijesta. Prerežite svaku traku na pola da biste dobili 12 manjih traka. Svaku stavite u tepsiju ili modlu. Pecite oko 20 minuta.

Dok se tijesto peče pripremite preliv: pomiješajte krem sir, jogurt i steviju. Prelijte tople rolne i poslužite.

Izvor: Ženski magazin Foto: Pixabay

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.