Kifle sa cimetom by 24Kitchen

by | 23 Januara, 2013

Sastojci:

  • 500 ml mlijeka
  • 150 g margarina
  • 12 g suhog kvasca
  • 120 g šećera
  • kašikica soli
  • kašikica kardamona u prahu
  • 850 g brašna
  • 1 jaje

Za nadev:

  • 150 g oljuštenih badema
  • 150 g šećera
  • 100 g margarina
  • 8 kašikica cimeta
  • 4 kašike vode
  • šećer za posipanje

Način pripreme:

1. Zagrejte mlijeko sa margarinom, šećerom, kvascem, solju i kardamonom. Dobro izmiješajte.

2. Napravite šupljinu u brašnu i sipajte zagrejanu smjesu. Umesite meko tijesto. Ostavite ga da naraste pola sata.

3. U blenderu sameljite sve sastojke za nadjev.

4. Oklagijom razvucite tijesto u obliku pravougaonika. Polovinu pravougaonika namažite nadjevom od cimeta. Preklopite i pritisnite tijesto. lsjecite ga na trake. Svaku traku obmotajte oko ruke i vežite je u čvor. Kifle ostavite jos 20 minuta da narastu.

5. Kifle premažite jajetom i poprskajte šećrom. Pecite ih 15 minuta na temperaturi od 220 stepeni.

6. Kifle servirajte tople uz kavu.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.