Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Sastojci:
250 g putera (u originalu 180 g masti + 180 g putera)
500 g brašna (u originalu 600 g)
1 jogurt
1 prašak za pecivo
marmelada za punjenje
štaub šećer za posipanje
Priprema:
Izmiješajte puter, mast, brašno, jogurt i prašak za pecivo u glatko tijesto. Omotajte tijesto prozirnom folijom i stavite u frižider na jedan sat.
Zagrijte rernu na 180 stepeni.
Razvaljajte tijesto u krug i režite u trouglove. Punite ih marmeladom i savijte u kiflice, te stavljajte na masni papir u kalup. Pecite u unaprijed zagrijanoj rerni dvadesetak minuta. Još tople uvaljajte u šećer i poslužite.
I tople i hladne su savršene.
Izvor: wall.hr Foto: Suzy Josipović Redžepagić