Kinder bueno

by | 14 Januara, 2015

Donosimo vam recept za kolač Kinder bueno

Clipboard052

Sastojci:

  • 1 pakovanje rafaelo oblandi
  • + 2 lista obične oblande
  • 800 g šećera
  • 200 ml vode
  • 250 g putera
  • 600 g mlijeka u prahu
  • 100 g bijele čokolade
  • 100 g crne mliječne čokolade
  • 100-150 g cijelih pečenih lješnjaka

Priprema:
1. Vodu ostaviti da provri sa šećerom i pustiti da ključa oko 10 minuta.
2. U dubljoj posudi pjenasto umutiti puter sa mlijekom u prahu.
3. Ušpinovanti vodu i šećer. Vruć sirup lagano (kutlaču po kutlaču) sipati u umućenu smjesu neprekidno muteći mikserom, prvo na najmanjoj brzini, pa postepeno povećavati, sve dok se smjesa ne sjedini.
4. Smjesu podijeliti na dva jednaka dijela.
5. U jedan dio dodati otopljenu bijelu čokoladu, a u drugi otopljenu crnu mliječnu čokoladu.
6. Rafaelo oblande nafilovati crnim filom, pa u svaku kuglicu staviti po lješnjak.
7. Preklopiti ravnom oblandom i sve okrenuti tako da ravna oblanda bude dolje.
8. Preko kuglica sipati bijeli fil i lijepo poravnati.
9. Preklopiti drugom običnom oblandom.
10. Ostaviti da odstoji nekoliko sati u frižideru, a potom ih isjeći na štanglice i preliti otopljenom čokoladom.

Izvor: http://www.lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.