Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Donosimo vam recept za kolač Kinder bueno…
Sastojci:
Priprema:
1. Vodu ostaviti da provri sa šećerom i pustiti da ključa oko 10 minuta.
2. U dubljoj posudi pjenasto umutiti puter sa mlijekom u prahu.
3. Ušpinovanti vodu i šećer. Vruć sirup lagano (kutlaču po kutlaču) sipati u umućenu smjesu neprekidno muteći mikserom, prvo na najmanjoj brzini, pa postepeno povećavati, sve dok se smjesa ne sjedini.
4. Smjesu podijeliti na dva jednaka dijela.
5. U jedan dio dodati otopljenu bijelu čokoladu, a u drugi otopljenu crnu mliječnu čokoladu.
6. Rafaelo oblande nafilovati crnim filom, pa u svaku kuglicu staviti po lješnjak.
7. Preklopiti ravnom oblandom i sve okrenuti tako da ravna oblanda bude dolje.
8. Preko kuglica sipati bijeli fil i lijepo poravnati.
9. Preklopiti drugom običnom oblandom.
10. Ostaviti da odstoji nekoliko sati u frižideru, a potom ih isjeći na štanglice i preliti otopljenom čokoladom.
Izvor: http://www.lepotaizdravlje.rs/posaljirecept