Kokos rolat

by | 21 Aprila, 2014

Clipboard077

Sastojci:

  • 3 dl mlijeka
  • 250 g kokosovog brašna
  • 250 g mljevenog keksa
  • 250 g šećera u prahu
  • 125 g margarina
  • 4 kašike ulja

Za glazuru:

  • 50 g margarina
  • 50 g čokolade
  • 1 dl mlijeka

Priprema:
1. U odgovarajuću šerpu sipati mlijeko, dodati margarin, šećer u prahu i kuhati dok se ne proključa.
2. Zatim izmaći s ringle, dodati mljeveni keks i kokosovo brašno pa polako promiješati.
3. Vratiti na ringlu i kuhati na umherenoj temperaturi miješajući oko 5 min.
4. Pripremljenu masu ostaviti da se ohladi, a potom je izručiti na pleh obložen papirom za pečenje i nauljenim rukama formirati željeni oblik.
5. Pripremljen kolač ostaviti da se ohladi, a potom ga preliti glazurom od čokolade.

Glazura od čokolade:
1. U manjoj šerpi sjediniti lomljenu čokoladu, margarin i mlijeko pa kuhati na umjerenoj temperaturi i miješati sve dok se ne dobije kremasta masa.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.