Kolač od palente, badema i limuna

by | 27 Novembra, 2018

Sastojci:

220 g omekšalog maslaca
125 g šećera u prahu + 90 g za sirup
200 g mljevenih badema
120 g palente
1 ½ kašičica praška za pecivo
3 jaja
1 žlica limunove korice
100 ml limunovog soka

Priprema:

Zagrijte rernu na 180 stepeni. Kalup za tortu promjera 24-26 cm premažite maslacem i obložite papirom za pečenje.

Pomiješajte bademe, kukuruznu krupicu i prašak za pecivo u jednoj posudi. U drugoj posudi izmiksajte maslac sa šećerom i dodajte jedno po jedno jaje. Umiješajte suhe sastojke i sjedinite uz pomoć drvene kašiike. Premjestite smjesu u kalup i pecite otprilike 40 minuta. Kolač je gotov kad se počne odvajati od stijenki kalupa.

Pričekajte da se malo ohladi. Pomiješajte limunov sok i šećer u prahu i na laganoj vatri zagrijte do vrenja. Prelijte preko kolača i pustite da se u potpunosti ohladi.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.