Kolač s ratlukom by 24Kitchen

by | 3 Januara, 2013

Sastojci:

  • 2 jajeta
  • 2 žumanjca
  • 150 g šećera
  • 100 ml ulja
  • 200 g vrhnja
  • 240 g brašna
  • ½ kesice praška za pecivo
  • 2 kesice vanilin šećera
  • 100 g oraha
  • 100 g ušećerenih kora agruma
  • 2 kašike konjaka
  • 1 pakovanje običnog ratluka
  • 2 bjelanca
  • 50 g šećera

Način pripreme:

1. Mikserom mutite jaja i žumanca sa šećerom dok ne pobijele.
2. Lagano dodajte ulje, a zatim i vrhnje.
3. Kore od agruma koje ste isjeckali i natopili u konjaku, isjeckajte i dodajte ih u smjesu od jaja.
4. Lagano miješajući dodajte brašno, prosejano s praškom za pecivo i vanilin šećerom.
5. Na kraju dodajte usitnjene orahe i ratluk isjeckan na kockice.
6. Pleh za pečenje kolača podmažite i pospite brašnom. Sipajte tijesto i ispecite kolač u već ugrijanoj rerni na 170 stupnjeva.
7. Ohlađeni kolač stavite na okrugli tanjir. Mutite dva bjelanca sa šećerom. Kolač premažite kremom od bjelanca i stavite ga u rernu da se zapeče 1-2 minuta ili polako pređite preko kuhinjskim upaljačem da lagano zagori.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.