Kornet

by | 17 Augusta, 2013

Kornet

Sastojci:

  • 10 velikih fišeka za sladoled
  • 0,5 l slatke pavlake
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 2 vanil šećera
  • 50 g krupno sjeckanih prženih lješnjaka

Priprema:

1. Čokoladu otopiti na pari, ivice fišeka umočiti u otopljenu čokoladu i ostaviti da se ohladi.
2. Posebno umutiti slatku pavlaku, pa jedan deo ostaviti za dekoraciju, a ostatak sjediniti s otopljenom čokoladom, vanil šećerom i sjeckanim lješnjacima.
3. Pripremljen fil sipati u poslastičarski džak, te puniti unutrašnjost fišeka.
4. Punjene fišeke dekorisati umućenom slatkom pavlakom i posuti lješnjakom.

Izvor: Dobra hrana

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.