Kornet sladoled

by | 15 Januara, 2014

kornet-sladoled

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 8 kašika šećera
  • 60 g putera
  • 50 g čokolade za kuhanje
  • 100 g prženih sjeckanih lješnjaka
  • 5 dl slatke pavlake

Priprema:

1. Bjelanjke odvojiti od žumanjaka.
2. Posebno umutiti bjelanjke u čvrst snijeg a zatim postepeno dodavati 4 kašike šećera muteći da se dobije čvrst šam.
3. Odvojeno sjediniti žumanjke s preostalim šećerom pa kuhati na pari uz neprestano muhešanje dok se šećer ne otopi.
4. U ohlađenu smjesu od žumanjaka dodati omekšali puter i dobro umutiti.
5. Kada se smjesa potpuno ohladi dodati sjeckane lješnjake i rendanu čokoladu pa promiješati.
6. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag te dodati u smjesu sa žumanjcima.
7. Na kraju dodati šam od bjelanjaka i polako promiješati varjačom. Sipati u plastičnu posudu s poklopcem i ostaviti u zamrzivač da se stegne.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.