Krofnice iz rerne

by | 20 Oktobra, 2014

Clipboard028

Sastojci:

  • 1 kg ”ludog” tijesta
  • 150 g džema od šipka
  • 1 jaje

Priprema:
1. Odstojalo tijesto izvaditi iz frižidera i istanjiti oklagijom.
2. Zatim modlom za krofne izvaditi krugove od tijesta.
3. Svaki krug nožem zasjeći unakrsno osam puta kako bi se dobili trouglovi spojeni u sredini.
4. Po dva trougla ukrstiti da se dobiju četiri ukrštena trougla.
5. Središnji dio kruga blago pritisnuti kako bi se napravilo udubljenje.
6. U pleh obložen papirom za pečenje poslagati upletene krofnice. Premazati ih umućenim jajetom i peći u zagrijanoj rerni na 200 ºC dok ne porumene.
7. Pečene krofne ostaviti da se prohlade, a potom u sredinu svake nanijeti malo džema od šipka.

SAVJET PLUS:
Pečene krofne prekrite vlažnom krpom kako bi omekšale.

Izvor: lepotaizdravlje.rs/posaljirecept

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.