Kupola od narandže by 24Kitchen

by | 15 Februara, 2013

Sastojci za tijesto:

  • 4 jajeta
  • 120 g šećera
  • 120 g brašna
  • 1/2 kašikice praška za pecivo
  • 1 kesica vanil šećera
  • 1 kašikica rendane kore od limuna

Sastojci za krem:

  • 500 ml svježeg mlijeka
  • 2 žumanjka
  • 8 kašika šećera
  • 5 kašika brašna
  • 1 kesica vanil šećera
  • 100 g bijele čokolade
  • 1 šoljica slatke pavlake

Način pripreme:

1. Dobro umutite jaja sa šećerom.
2. Pažljivo miješajući lopaticom, dodajte brašno, prosejano s praškom za pecivo i vanilom. Na kraju dodajte i koru od limuna.
3. Tijesto sipajte u kalup za tortu, prekriven papircm za pečenje i ispecite tijesto u unapred zagrejanoj rerni na 170 stepeni.
4. Dobro ga ohladite na rešetki i isjecite na kriške.
5. Za krem umiješajte šećer i brašno. Razredite vodom i promiješajte dok ne nastane glatka smjesa.
6. Dodajte žumanjke, promiješajte i razredite preostalim mlijekom.
7. Skuhajte gust krem.
8. Dok je krem još vruć, dodajte čokoladu i promijašajte.
9. Ostavite krem da se dobro ohladi.
10. Umutite pavlaku u snijeg i dodajte ohlađenom kremu.
11. Na tanjir za tortu poređajte nekoliko komada tijesta. Natopite ih sokom od narandže i nemarno po njima poređajte kriške isjeckane narandže
12. Pospite s malo izmrvljene čokolade i nanesite dio krema.
13. Isto ponovite s drugim redom tijesta, ali se potrudite da bude manje veličine od osnove.
14. Kao treći sloj stavite preostale komade tijesta, ako je potrebno izmrvite ih, a s manjim komadima
jednostavno popunite rupe.
15. Cijelu tortu premažite kremom.
16. Otkinite veliki komad providne folije. Prekrijte tortu i rukama oblikujte kupolu. Poravnajte dobro pritiskajući sa svih strana.
17. Prekrivenu folijom, ostavite tortu u frižideru nekoliko sati.
18. Uklonite foliju i čitavu površinu prekrijte kriškama od narandže. Tamo gdje je između kriški ostalo praznina špricem utisnite umućenu pavlaku sa ušećerenim korama agruma.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.