Tjestenina s ukusnim prelivom

by | 8 Marta, 2011

 
400 g tjestenine u obliku pužića
4 dl neutralne pavlake
100 g kukuruza šećerca iz konzerve
1 crvena paprika
1 glavica crnog luka
400 g pilećeg bijelog mesa
30 g putera
1 kašika sjeckanog peršuna
100 g gorgonzole
mješavina začina, biber
 
1. Tjesteninu obariti u slanoj vodi, procijediti je i poprskati sa malo ulja kako se ne bi lijepila.
2. Pileće bijelo meso i crvenu papriku isjeći na kockice, crni luk što sitnije isjeckati.
3. Na malo ulja propržiti luk da porumeni, a potom dodati piletinu i papriku te kratko propržiti. Dinstati uz povremeno dolivanje vode dok meso ne omekša.
4. Dodati kukuruz šećerac, neutralnu pavlaku i kuhati na umjerenoj temperaturi 5 min.
5. Pred kraj kuhanja dodati gorgonzolu, začiniti po ukusu i kuhati dok se sir ne otopi.
 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.