Tradicionalni španski recept za najfiniji doručak od samo 3 sastojka

by | 10 Septembra, 2016

Kladimo se da u svakom domaćinstvu u svakom trenutku su na raspolaganju ove tri namirnice – krompir, luk i jaja. I ako mislite da se od ovoga ne može napraviti slastan specijalitet od kojeg voda polazi na usta, varate se!

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Ovo je recept za tradicionalnu špansku tortilju, koja se priprema brzo i lako, i što je bolje od svega – maksimalno štedi kućni budžet. Zapravo, najvjerovatnije nećete ni morati da skoknete do prodavnice kako bi dokupili dodatne namirnice.

Topla, mekana, karakterističnog ukusa može da se posluži kao doručak, ali i ručak ili večera – zavisi uz šta je servirate. Mada, je ovaj španski specijalitet sasvim ukusan i sam po sebi.

Potrebni sastojci:

  • 4 krompira
  • jedna glavica crnog luka
  • 4 jaja
  • ulje, so, biber

Uputstvo za pripremu potražite na sljedećoj stranici…

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Priprema:

Ogulite krompir i isjeckajte ga na sitne kockice.

U tiganj nalijte ulje toliko da prekrije dno i zagrijte ga, a potom ubacite luk i krompir. Dinstajte dok krompir ne omekša, a luk ne potamni. Sklonite sa ringle i ocijedite od ulja, ali ga ne bacajte.

Jaja umutite u kajganu, a potom dodajte smjesu krompira i luka i dobro pomiješajte.

Ponovo u tiganj sipajte ulje na kome ste pržili krompir i zagrijte ga, pa ubacite smjesu od jaja, krompira i luka. Začinite solju i biberom po ukusu.

Foto: Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Ostavite da se prži na tihoj vatri, obavezno bez miješanja.

Tiganj prekrijte tanjirom, pa okrenite tako da sada već formirana tortilja ostane na tanjiru, a potom je vratite u tiganj, kako bi ispekli i drugu stranu.

Isijecite na trouglaste parčiće i služite toplu.

Savjet plus:

U ovu klasičnu tortilju možete dodavati sastojke po želji i tako je “obogatiti” –  paradajz, papriku, kisele krastavčiće…

Izvor: Life content/lepotaizdravlje.rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.