Laki mafini s borovnicom by 24Kitchen

by | 24 Januara, 2013

Sastojci:

  • 375 g brašna
  • 1 kašikica praška za pecivo
  • 220 g šećera u prahu
  • 125 ml suncokretovog ulja
  • 125 ml svježeg mlijeka
  • 1 kašikica ekstrakta vanile
  • 1 jaje
  • 300 g borovnica
  • kristal šećer

Način pripreme:

1. U činiji pomiješajte brašno, prašak za pecivo i šećer u prahu. Napravite malo udubljenje.
2. U udubljenje sipajte ulje, svježe mlijeko, jaje i ekstrakt vanile. Prvo promiješajte sastojke u udubljenju, a poslije ih miješajte sa svim ostalim sastojcima. Mutite dok smjesa ne postane glatka.
3. Dodajte svježe ili zamrznute borovnice i pažljivo promiješajte.
4. Postavite papirne korpice u kalupe za mafine. Napunite oblike smjesom. Pospite malo kristal šećera preko svakog mafina. Pecite mafine 30-35 minuta u prethodno zagrejajnoj rerni na 180 stepeni.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.