Lažni sladoled od čokolade i keksa!

by | 7 Augusta, 2020

Sastojci: 

500 ml slatkog vrhnja
2 žumanca
1 sjemenka kardamoma
250 g čokolade sa 70% kakaa
keks po želji

Priprema:

Polovinu slatkog vrhnja zakuhajte sa zdrobljenom sjemenkom kardamoma. Kad provrije, izvadite sjemenku i oprezno ga prelijte preko žumanjaka da ne biste dobili kajganu.

Dodajte i izlomljenu čokoladu (idealno naribanu) i sve promiješajte kako bi se sastojci ravnomjerno povezali.

Ohladite smjesu.

Drugu polovinu slatkog vrhnja izradite mikserom dok ne dobijete čvrsti šlag pa te dvije komponente umiješajte dok se ne sjedine. Prebacite sladoled u plastičnu posudu i stavite na zamrzavanje preko noći, a minimalno tri sata.

Izvor: jutarnji.hr/dobrahrana Foto: Pixabay

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.