Limun pločice – san svakog sladokusca

by | 8 Aprila, 2019

Sastojci:

200 g omekšalog maslaca
550 g šećera
1 kašičica ekstrakta vanilije
300 g brašna
6 jaja
3 velika limuna
180 ml limunovog soka

Priprema:

Zagrijte rernu na 175 stepeni. Dublju posudu za pečenje premažite maslacem. Omekšali maslac pomiješajte sa 100 g šećera, ekstraktom vanilije i prstohvatom soli.

Dodajte 250 g brašna pa izmiksajte u mekano tijesto. Tijesto utisnite u pripremljenu posudu za pečenje i pecite 15 – 18 minuta, sve dok ne poprimi zlatnu boju po rubovima. Za to vrijeme pripremite fil.

Izmiksajte jaja s 400 g šećera, koricom tri limuna i sokom limuna. Miješajte sve dok smjesa ne bude glatka, a potom dodajte preostalih 50 g brašna.

Izvadite pripremljeni biskvit iz rerne, prelijte filom i vratite u rernu. Pecite još otprilike pola sata, sve dok čačkalica kojom ste proboli sredinu ne izađe čista. Pustite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim premjestite u frižider na dva sata.

Izvor: gastro.24sata.hr Foto: Guliver/Getty Images

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.