Limunova melodija by 24Kitchen

by | 11 Januara, 2013

Za tijesto:

  • 300 g čajnog keksa od vanile
  • 200 g pečenih lješnika
  • 150 g mekog maslaca

Za krem:

  • 500 g rikote
  • 200 g šećera
  • 400 g kisele pavlake
  • 30 g želatina
  • sok i kora od 1 limuna
  • 50 ml likera od limuna
  • 2 kesice vanilin šećera

Za žele:

  • 300 ml vode
  • sok i kora od 1 limuna
  • 100 g šećera
  • 10 kapi esencije od limuna
  • 50 ml likera od limuna
  • 10 g želatina
  • žuta prehrambena boja

Način pripreme:
1. U blender stavite keks, lješnike i maslac. Sameljite dok se ne naprave mrvice s maslacem.
2. Sipajte ih u kalup za tortu s oprugom i pritisnite da biste oblikovali tijesto.
3. Blenderom promiješajte sir i šećer. Dodajte pavlaku, vanilin šećer, sok i koru od limuna, a zatim liker od limuna. Na kraju dodajte želatin, rastopljen na pari u malo vode. Krem sipajte na osnovu od tijesta i ostavite sat vremena u frižideru.
4. Prokuhajte nekoliko minuta sirup od vode, soka i kore od limuna. Uklonite koru i dodajte ostale sastojke.
5. Nakon što se sirup ohladio, stavite ga u frižider. Kada počne lagano da se želira, sipajte ga po zgusnutom kremu.
6. Desert ostavite nekoliko sati u frižideru, da se dobro želira.
7. Ukrasite šlagom i kriškama limuna.

Još zanimljivih i ukusnih jela možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici 24Kitchen Serbia!

Izvor: 24Kitchen

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.