Lisnati pužići sa smeđim šećerom i cimetom

by | 4 Decembra, 2016
Foto: Pošalji recept Stockfood

Foto: Pošalji recept
Stockfood

Sastojci:
500 g lisnatog tijesta
Fil
3 kašike omekšalog margarina
1 vanilin-šećer
100 g smeđeg šećera
2 kašičice cimeta
Preliv
1 šolja šećera u prahu
1 kašika mlijeka
malo grožđica

Priprema:
Fil
1. Omekšali puter pomiješati sa šećerom, dodati cimet pa promiješati.
2. Lisnato tijesto odmrznuti i razvući u pravougaonik.
Finalni postupak
1. Pripremljeno tijesto premazati filom i uviti u rolat, pa sjeći na komade debljine oko dva centimetra i redati u tepsiju obloženu papirom za pečenje.
2. Ostaviti na toplom desetak minuta pa peći u ugrijanoj rerni na 220ºC dok ne dobiju lijepu, rumenu nijansu.
3. Pomiješati šećer u prahu sa toplim mlijekom pa mutiti dok smjesa ne postane glatka tj. bez grudvica.
4. Pečene pužiće obilato preliti pripremljenim prelivom, posuti grožđicama i poslužiti dok su topli.

Izvor: POŠALJI RECEPT

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.