Categories Desert

Mafini od bundeve

Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:

– 200 g očišćene bundeve
– 400 g brašna
– 150 g šećera u prahu
– 3 jajeta
– 4 dl mlijeka
– 1 dl ulja
– 50 g suhog grožđa
– 5 suhih kajsija
– 1 prašak za pecivo
– 1 kašičica cimeta

Priprema:

1. Bundevu isjeći na manje komade, preliti mlijekom i kuhati dok ne omekša Zatim je ocijediti, mlijeko od kuhanja ostaviti da se ohladi a bundevu izmiksati.
2. Brašno pomiješati sa praškom za pecivo, cimetom i šećerom u prahu.
3. Posebno umutiti jaja, ulje, ohlađeno mlijeko i pire od bundeve. Postepeno dodavati pripremljenu mješavinu sa brašnom i miješati sve dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
4. Na kraju dodati suho grožđe, sjeckane suhe kajsije i polako promiješati.
5. Kalupe za mafine nauljiti i posuti brašnom. Sipati u njih pripremljenu smjesu i peći u zagrijanoj rerni na 180 ºC dok ne porumene.

IZVOR: POŠALJI RECEPT

Author: S. Vujanović

web-urednik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *