Mirisne rolnice sa cimetom

by | 30 Decembra, 2018

Miris cimeta upravo je miris praznika i praznične euforije. Danas vam donosimo recept koji će vašu kuću ispuniti predivnim mirisima i prazničnim duhom – medene rolnice sa cimetom!

Za njihovu pripremu potrebno je:

Za tijesto:

  • 700g brašna
  • Kašičica soli
  • Kašika šećera
  • Kvasac
  • 1,5 dl mlijeka
  • Maslac

Za fil:

  • Cimet
  • Smeđi šećer
  • Mljeveni orasi
  • Malo meda

Za glazuru:

  • Jaje
  • Šećer u prahu

Priprema: U posudu dodajte brašno i so, pa ih dobro razmutite. Zatim dodajte kašiku šećera, suhi kvasac i prelijte to sa 1,5 dl toplog mlijeka. Sačekajte dok kvasac napravi pjenu, a onda umutite tijesto adekvatnim mikserom. Postepeno dodajte toplu vodu tokom miješanja, kako bi se tijesto bolje zamijesilo. Kada ste zamijesili tijesto, u šaku sipajte malo ulja i premijesite tijesto, a zatim ga poklopite krpom da naraste. U posudici izmiješajte smeđi šećer, cimet, malo meda i orahe. Kada tijesto naraste izvadite ga na površinu za razvijanje posutu brašnom i od njega formirajte dvije kugle. Razvijte tijesto da bude debljine oko 2 cm. Premažite sa malo maslaca i dodajte smjesu od meda, oraha i cimeta.

Urolajte razvijeno tijesto i sijecite rolnice na debljinu 2 prsta. Poredajte ih na pleh postavljen pek papirom i prekrijte krpom, te ostavite da još malo odstoje, kako bi narasle. Rernu zagrijte na 220 stepeni i umutite jaje. Kada rolnice narastu premažite ih jajetom i pospite sa malo šećera. Ostavite ih da se ispeku, a kada se ohlade, poslužite i uživajte!

 

Izvor: lepotaizdravlje.rs/Foto:

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.