Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Donosimo vam recept za odličan desert – Mliječni krem s ekstraktom ruže
Potrebno je (za 7-8 porcija):
– 1 l meka, pola litra neutralne pavlake, 50 ml ružinog ekstrakta, 115 g gustina, 125 ml vode, 250 g šećera, pečeni badem (neslan), nar.
Priprema:
– U šerpu naspite mlijeko, pavlaku i šećer, pa stavite na ringlu da se zagrijeva.
– U posebnoj posudici, u vodu naspite ružin ekstrakt i gustin (pazite da nema grudvica), pa to ulijte u šerpu, ali tek kad mlijeko i pavlaka provru.
– Kuhajte dok se masa ne zgusne, sve vrijeme miješajući žicom.
– Rasporedite je u posude u kojima ćete poslužiti slatkiš.
– Kad se prohladi, stavite ga u frižider. Prije serviranja pospite mljevenim, pečenim bademima i narom.
Izvor i foto: Life Content