Mokri kolač od jabuka i badema

by | 15 Maja, 2015

Donosimo vam recept za desertMokri kolač od jabuka i badema

mokri-kolac-jabuke

Sastojci:
– jabuke, šećer, cimet, bademi, jaja, prašak za pecivo.

Priprema:
– Oljuštitmo i isjeckamo na kockice 2 kg jabuka.
– Dodatmo 200 g šećera i štapić cimeta, pa dinstamo dok masa ne postane poput džema (treba da se svede na 1,3 kg).
– Sjedinimo je sa 500 g mljevenih listića badema. Prije mlijevanja ih treba blago ispeći, tek da porumene. Od njih se, praktično, dobije brašno.
– U jabuke i bademe dodamo 8 jaja i dve kesice praška za pecivo.
– Sve pomiješamo i stavimo u željene kalupčiće ili oblikujemo modlama.
– Dok se kolač peče, u sokovniku ili ručno napravimo sok od kilograma jabuka. Njime prelijemo kolače, čim ih izvadimo iz rerne.

Izvor: Filip Ćirić, www.homa.rs
Foto: Mladen Sekulić

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.