Štrudla sa šljivama – da još malo uživamo u ljetu (RECEPT)
Štrudla sa šljivama ukusni je desert u kojem uživamo na prelazu iz ljeta u jesen! Donosimo vam recept... U šljivama još možemo uživati i - iskoris...
Donosimo vam recept za desert – Mokri kolač od jabuka i badema
Sastojci:
– jabuke, šećer, cimet, bademi, jaja, prašak za pecivo.
Priprema:
– Oljuštitmo i isjeckamo na kockice 2 kg jabuka.
– Dodatmo 200 g šećera i štapić cimeta, pa dinstamo dok masa ne postane poput džema (treba da se svede na 1,3 kg).
– Sjedinimo je sa 500 g mljevenih listića badema. Prije mlijevanja ih treba blago ispeći, tek da porumene. Od njih se, praktično, dobije brašno.
– U jabuke i bademe dodamo 8 jaja i dve kesice praška za pecivo.
– Sve pomiješamo i stavimo u željene kalupčiće ili oblikujemo modlama.
– Dok se kolač peče, u sokovniku ili ručno napravimo sok od kilograma jabuka. Njime prelijemo kolače, čim ih izvadimo iz rerne.
Izvor: Filip Ćirić, www.homa.rs
Foto: Mladen Sekulić